1- SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Soğan, sindirimi hızlandıran liflerle dolu besin. Ayrıca bağırsaklardaki 'iyi bakteri' üretimini de artırır. Bu da sindirimin kolaylaşmasını sağlar.

2- CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan soğan, ışıltılı ve güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar. Akneyi azaltır. Yapılan araştırmaya göre soğandan elde edilen jel aknenin hafiflemesine yardımcı oluyor.

3- HÜCRE HASARINI AZALTIR, ANTİOKSİDANLARI ARTIRIR

Soğan vücudumuz için yararlı olan 25 farklı antioksidana ev sahipliği yapıyor. Antioksidanlar hücre hasarını önleyerek yaşlanmayı geciktirir.

4- KEMİK SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Araştırmalar gösteriyor ki, soğan tüketmek kemik yoğunluğunu olumlu bir şekilde etkiliyor. Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla.

5- KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR VE KALP SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.

6- AĞIZ VE GÖZ SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Ağızda bulunan kötü bakterileri öldüren soğan, antimikrabiyal özellikleriyle dişleri de güçlendirir. Soğan ayrıca kataraktla savaşır ve göz sağlığının olmazsa olmazı guercetin maddesini içerir.

7- İYİ BİR UYKU ÇEKMENİZİ SAĞLAR

Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, soğan tüketiminin uyku kalitesini artırdığı ortaya çıktı. Bağırsak sağlığını besleyen soğanın içinde aynı zamanda stresi azaltan lifler de var.