Ermenistan'ın son saldırdığı bölge olan Berde kent merkezine bir ziyaret gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 30 yıldır hasretini çektikleri Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamasında bölgenin sözde savunma bakanı olarak görev yapan Celal Harutyunyan'ın öldürüldüğünü söyleyen Hacıyev, diğerlerinin de aynı kaderi yaşayacağını vurguladı.

GÖREVDEN ALINDIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ

Karabağ'ın sözde Ermeni yönetiminin başkanı Arayik Harutyunyan, sosyal platform Facebook üzerinden bir açıklama yapmıştı. Açıklama sözde bakan Celal Harutyunyan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaralandığı gerekçesiyle görevden alındığını söylemişti. 

Hacıyev, Ermenistan'ın yaptıklarının cezasını çektiğini vurgulayarak, "Halihazırda medyada rejimin sözde ‘Savunma Bakanı’nın cehenneme gönderildiğine dair haberler var. Başkaları da payını alacak." ifadelerini kullandı. Tüm cephe hattındaki kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğunun da vurgusunu yapan Hacıyev, Ermenistan'a gereken cevabın en katı şekilde verildiğini de belirtti.