Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, "Dağıstan Cumhuriyeti'ndeki kitlesel ayaklanmalar, Rusya Federasyonu halkının uyumlu gelişimini ve etnik ve dini birliğini baltalamak amacıyla dışarıdan yürütülen iyi planlanmış bir provokasyonun sonucudur" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinde şunlar yazıyor:

"Kiev'deki suç rejiminin" bu yıkıcı eylemin uygulanmasında kilit ve doğrudan bir rolü vardı. Zaharova, Ukrayna'nın Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak ve uluslararası sahnede itibarsızlaştırmakla son derece ilgilendiğini de sözlerine ekledi. "Bu yıkıcı eylemin gerçekleştirilmesinde, Kiev'deki suç rejimine doğrudan ve kilit rol verildi ve bu rejim de orada yerleşik Rus düşmanlığı yaptığı açık bir şekilde hareket etti." dedi.

Zakharova, "Dünyanın Ukrayna'daki krize olan ilgisi azalırken, Kiev rejimi şu anda Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırma ve uluslararası sahnede itibarını zedeleme konusunda oldukça istekli" dedi.

Sözcü, Rus liderliğinin hızlı tepkisi ve kolluk kuvvetlerinin kararlı eylemlerinin, Rusya'da kaos ve anlaşmazlık yaratmayı umanlara açık bir yanıt olduğunu vurguladı.
"Rusya liderliğinin hızlı ve net tepkisi ve yerel kolluk kuvvetlerinin koordineli, kesin ve orantılı eylemleri, Rusya'da kafa karışıklığı ve anlaşmazlık yaratmayı amaçlayan herkese kesin bir cevap teşkil ediyor" dedi.