Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Derbiyi Cüneyt Çakır'ın yöneteceğinin açıklanmasının ardından birçok kişi Cüneyt Çakır kimdir? Cüneyt Çakır hangi takımlı? Cüneyt Çakır Fenerbahçe Galatasaray maçları sorularını soruyor.

Cüneyt Çakır kimdir?

1976 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Cüneyt Çakır ‘ın asıl mesleği sigortacılıktır. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Çakır 1.76 boyundadır. Şu anda hakemliğin yanında sigortacılık mesleğiyle de uğraşmaktadır. 10 yaşından 17 yaşına kadar Kartalspor ‘un altyapısında futbol oynadı. 1994 yılında, 17 yaşında hakemliğe ilk adımını attı. 1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997 yılında C klasman ve 1999 yılında da B klasman hakemi oldu. İlk yönettiği TFF kayıtlarında bulunan maç 18 Ekim 1996 tarihli Beşiktaş A.Ş.- Samsunspor Paf Ligi maçıdır ve 1.yardımcı hakem olarak görev yapmıştır. Üst klasman hakemi kategorisine 2001 yılında yükselirken Süper Lig 'deki ilk maçına da aynı yıl çıktı.

Cüneyt Çakır hangi takımlı?

Ülkemizde her hakem için en çok sorulan soru hiç şüphesiz 'hangi takımlı' oldukları. Cüneyt Çakır için de en çok sorulan soruların arasında yer alan bu sorunun cevabı ise net değildir. Ancak birçok haber sitesinde Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olduğu herhangi bir kaynağa dayandırılmadan sunuluyor.  

Cüneyt Çakır Fenerbahçe Galatasaray maçları

Cüneyt Çakır, 13. kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisine çıkacak.

Tecrübeli hakemin daha önce düdük çaldığı 12 maçta Fenerbahçe 6, Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 3 karşılaşma da berabere bitti.

Fenerbahçe bu maçlarda 16 gol atarken, Galatasaraylı ise 9 kez sarı-lacivertli fileleri havalandırdı. 

Çakır, iki takım arasında düdük çaldığı maçlarda 12 kez kırmızı kartına başvururken, 68 kez de sarı kartını kullandı. 

FIFA kokartlı hakem, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 6'şar futbolcuyu kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Çakır ayrıca Galatasaraylı futbolculara 39, Fenerbahçeli oynuculara 29 sarı kart gösterdi.