Borusan Kocabıyık Vakfı’nın erken Cumhuriyet dönemindeki çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama izdüşümlerine odaklanan Cumhuriyetin Yüzü sergisi, dönemin plastik sanatlar, müzik, edebiyat, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji, sinema gibi kültürel disiplinlere bakışını günümüze taşıyor. 

Sergi 2 Haziran’a kadar Galataport İstanbul O2 Blok’ta, pazartesi hariç her gün 11.00-20.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilirken, Uzun Cumartesiler kapsamında her cumartesi saat 22.00’ye kadar açık olacak.

Sergi Sohbetlerinde erken Cumhuriyet döneminin görsel kültürüne odaklanılacak

Uzun Cumartesi kapsamında yürütülen Sergi Sohbetlerinin yeni etkinliğinde, erken Cumhuriyet döneminin görsel kültürüne odaklanılacak. Nihal Boztekin ve İzzet Umut Çelik’in düzenlediği bu etkinlikte konuk, sanat tarihçisi Ali Kayaalp olacak. Kayaalp, ziyaretçilerle birlikte sergiyi gezerken, mekândaki resimlerden, objelerden ve efemeradan yola çıkarak genç Cumhuriyetin inşa etmek istediği toplum düşüncesinin etrafında şekillenen ikonografiye odaklanacak. “Erken Cumhuriyet Döneminin Görsel Kültürü” başlıklı sergi gezisi, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te, Galataport İstanbul O2 Blok’ta yer alan Cumhuriyetin Yüzü sergisinde gerçekleşecek.