Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen kabine üyeleri, gerçekleştirdikleri Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, Türkiye geneli için önemli kararlar alınması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, toplantının ardından Türk milletine seslenerek yeni alınan koronavirüs tedbir kararlarını açıkladı. Bu doğrultuda Türkiye genelinde uygulanacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Hafta sonu ise tamamen sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Sıkı tedbirlerle geçen haftalar sonrasında vatandaşların gözü yeniden, Pazartesi günü gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'na çevrildi. Vatandaşlar, "Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta?" gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Peki, Kabine Toplantısı için kritik gün belli oldu mu?" 

KABİNE TOPLANTISI İÇİN GÜN BELİRLENDİ! ERDOĞAN AÇIKLADI...

Bugün Cuma namazını kılmak üzere Üsküdar'daki bir camide bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışında basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda, "Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt verdi.

KABİNE TOPLANTISI HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek olan yeni toplantı günü için Pazartesi'yi işaret etti. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, önümüzdeki Pazartesi günü, yani 28 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

YENİ TEDBİR KARARLARI ALINACAK MI, YASAKLAR UZATILACAK MI?

Vatandaşlar, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağını merak ediyor. Önümüzdeki toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, tüm dünyayı etkisi alan koronavirüsle ilgili son gelişmeleri paylaşması bekleniyor.

Bilim Kurulu tavsiye kararı doğrultusunda yeni yasaklar gelebilir

Öte yandan, geçtiğimiz gün yapılan Bilim Kurulu toplantısından çıkan kararlar doğrultusunda, Kabine'de tavsiye kararı önerilme ihtimali de var. Bu doğrultuda, Pazartesi günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından yeni yasak kararları gelebilir.


Haber: Ecem Köksal