15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan 37 hükümlünün yargı süreci bugün de devam ediyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbede, Muğla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canına kast eden ve kendilerini engellemek için çalışan koruma polislerine ait eşyaları yağlamayan suikast timine, 'nitelikli yağma' suçundan açılan davanın ikinci gününde 3. duruşması bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

YAĞMA SUÇUNU REDDETTİLER

Sanıklar hakkındaki belge, rapor, tutanak ve beyanları okundu. Ardından bu beyanlarla ilgili sanıkların savunma yapmaları talep edildi. Kolluk birimlerinde verdikleri ifadeleri reddettikleri öğrenilen sanıklar, savunma esnasında yalnızca polislere ait silahları alarak yağma yapmadıklarını iddia ettiler.

 

Marmaris'te emniyette tutulan 16 Temmuz 2016 tarihli tutanak, mahkemede okundu. Sahil kenarında bulunduğu belirtilen ve içinde mağdurlara ait eşyalar olduğu düşünülen poşet içinde tabancalar ve mermiler, plastik kelepçe ve 1 adet maske bulunduğu beyan edildi.

'Siz teslim olun, yoksa bomba atarım' dedi

FETÖ mensubu suikastçılar, otel bölgesine yaklaşınca Cumhurbaşkanlığı koruma amiri Murat Bayrak, teslim olmaları hususunda çağrı yaptı, ancak suikastçıların, buna ateşle karşılık vererek, "Siz teslim olun, bomba atacağım." dedikleri ortaya çıktı.

KÜSTAH İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Çatışma sırasında bir polisin yaralandığı, lojman kısmında duran koruma polisleri üzerine kimyasal madde olma ihtimalini taşıyan parlak bir nesnenin atıldığı, kapının önünde el bombası patlatıldığı ve sürekli kurşunlandığı öğrenildi. Koruma polisleri teslim olunca elleri kelepçelerle arkadan bağlandı, cüzdanları, silahları, saat ve cep telefonlarına el koyuldu.

Suikast timi, yakaladıkları polislere, "Ne oldu, inlerimize giriyordunuz hani? Size bu dünyada cehennemi yaşatacağız." dedikleri bilgisi de mahkeme tutanaklarında yer buldu.