Aktivist gazeteci kimliği ile tanınan Seyhan Soylu, daha önceden Murat Övüç'ü çok ağır sözlerle eleştirmişti. Her daim doğrunun yanında olan Soylu, Övüç'ü eleştirmesine rağmen onun Yeşim Salkım tarafından bir linç kampanyasında kullanılmasına müsaade etmedi. 

İki tarafı uzlaştırmaya çalıştı

İkili arasındaki gerilim sürekli artarken orta yolu bulmaya çalışan Seyhan Soylu, Yeşim Salkım tarafından susturulmaya çalışıldı.

Salkım'ın, Soylu'ya, "Bu işe kimse müdahil olmasın, karışmasın. Murat Övüç yargıya hesap verecek." şeklinde söylemlerde bulunduğu biliniyordu. Salkım'ın sözleri sosyal medyanın gündemine oturunca kullanıcılar bu sözlere tepki gösterdi.

PAYLAŞTIĞI VİDEODA CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİ

Seyhan Soylu, ortamı sakinleştirmek ve tarafları uzlaştırmak için attığı her adımda geri çevirildi. Şarkıcı Yeşim Salkım konuya ilişkin olarak açıklama yaptığı videolarda haddini aşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyerek hakaret etti.

Ulu önder Atatürk’ün fikirlerinin ve devrimlerinin izinden giden Soylu, Yeşim Salkım’ı arayarak uyardı ve hesap sordu.

Yeşim Salkım, Soylu’ya, "Bana o diktatörü savunma. Vicdansız, merhametsizin birisi işte. Yalan mı konuştum sanki?" şeklinde cevap verdi.

Atatürk'ün makamında oturan cumhurbaşkanına kimse hakaret edemez

Her oturumda ve canlı yayında cumhurbaşkanına olan saygısını açıkça belirten Seyhan Soylu, "Atatürk’ün makamında oturan Cumhurbaşkanımıza kimse hakaret edemez" diyerek soluğu yargıda aldı ve Yeşim Salkım'ın paylaştığı videoyu delil olarak sunarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DAVA DOSYALARI

 

SONRAKİ SÜREÇTE NELER YAŞANACAĞI MERAK KONUSU

Medya dünyası, Murat Övüç Seyhan Soylu ve Yeşim Salkım arasında gelişen bu kavganın ve dava sürecinin ardından neler olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.