Yeni tip koronavirüsün (covid-19) ülke ekonomisine olan olumsuz yönlü etkilerinin en aza indirebilmesi adına iş verenlere yapılan kısa çalışma ödeneği desteğinin süresi uzatıldı. 30 Haziran tarihinden önce başvuru yapamayan işyerleri, 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren 3 aylık süreyle ödenekten yararlanabilecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Kısa çalışma ödeneği, hatırlanacağı üzere 30 Haziran 2020'de başvuruya açılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneği başvuruların dün itibarıyla yeniden açılacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.5 milyon çalışanı ilgilendiren önemli gelişmeye imzasını attı. 21.7 milyar TL'lik destek sağlayacak olan kısa çalışma ödeneği için süre uzatıldı.

YENİ BAŞVURULAR İÇİN DE SÜREÇ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı. 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla başvurular yeniden başladı. Hem yeni başvurular, hem de 30 Haziran 2020 tarihinde başvuruda bulunamayan işyerleri için de süreç başladı. Buna göre, 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurular devam edecek ve Aralık ayının ilk gününden itibaren 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden faydalanılabilecek.

Daha önceden ödenekten yararlanmış iş yerleri ne yapacak?

Kısa çalışma ödeneği için başvuruda bulunarak destekten yararlanan iş yerleri, ilave işçi için yeniden başvuru yapabilecek. Söz konusu ödemeler, başlangıç periyodunda belirlenen işsizlik süresinden eksilmeyecek. Daha önce ödenekten yararlanan iş yerlerinin ise tekrardan başvurması gerekmiyor. Bu iş yerleri, uzatılan süre kapsamına giriyor.