İletişim Başkanlığı, Dağlık Karabağ'da, Ermenistan'a karşı tarihi bir zafer elde eden kardeş ülke Azerbaycan'a önemli bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 ve 10 Aralık 2020 tarihlerinde, kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştireceği resmi ziyarete ilişkin detayları paylaştı.

ORTAK ADIMLAR ELE ALINACAK

Erdoğan, ziyaret kapsamında birtakım kritik görüşmeler gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde, Azerbaycan'ın haklı davasının, uluslararası platformlar içindeki takibi hususunda atılacak ortak adımlar değerlendirmeye alınacak.

ŞANLI ZAFER KUTLAMALARINA VESİLE OLACAK

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Başkan Erdoğan'ın ziyareti, 'İki devlet, tek millet' şiarını temel alan iki ülkenin, 27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan'ın başlattığı saldırılara karşılık işgal altında bulunan toprakların kurtarılması amacı ile Azerbaycan'ın icra ettiği harekatın başarılı bir şekilde tamamlanması ve kazanılan şanlı zaferi beraberce kutlamalarına vesile olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu bağlamda Bakü'de 10 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek olan  Zafer Geçidi Töreni'ne iştirak edecektir."

İş birliğinin daha fazla güçlenmesindeki yeni imkanlar değerlendirilecek

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek olan görüşmelerde, girilen yeni dönemde, Azerbaycan'ın haklı davasının uluslararası platformlar içindeki takibi hususunda atılacak ortak adımlar değerlendirmeye alınacak. Kardeş ülkeler arasında olan mevcut iş birliğinin daha fazla güçlendirilmesi hususunda meydana çıkan yeni imkanlar değerlendirmeye alınacak.

Muhtelif belgeler imzalanacak

Ziyaret kapsamında güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hususunda görüş alışverişi yapılacak. Ziyarette ikili ilişkilerdeki ahdi zemine önemli olarak katkılar sağlamaya yönelik muhtelif belgelerin de imzalanması öngörülmekte.