AK Parti MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar programına katılan ünlülerin sosyal medyada linç edilmesine çok sert tepki gösterdi.

BAZILARININ YERLEŞMİŞ BAZI HUYLARI VAR! ONA DA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Sanatçıların belli çevreler tarafından linç edilmesiyle ilgili Sözcü Çelik, ''Kimlik siyaseti demokrasileri zehirleyen bir şey. Kimlik siyasetinin görülmemesi gereken alan sanat olması gerekirken, Türkiye'de burada biraz aşırı doz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ramazan ayında toplumun farklı kesimleriyle bir araya geliyor. Bu Cumhurbaşkanımızın İl Başkanı olduğu dönemden beri hassasiyetle üzerinde durduğu bir gelenek. Maalesef bu linç kampanyasını yapan, böyle bir nefret söyleminden beslenen, nefret siyaseti yapmaya çalışan, kendi çalıştığı alanlara değer katmak değil başkalarının faaliyetlerini değersizleştirmek üzerine kuran maalesef bazı gruplar var. Bunların tek tek düzelmesini beklemek gibi elimizde sihirli bir reçete yok.

O zaman yapacağımız şey sanatın daha doğu anlaşılması insanların kimliklerine saygı duymakla birlikte bu kimlikçi tartışmalardan başkasının kimliğini inkar eden yaklaşımlardan uzak durarak bu faaliyetlerin sürmesi gerekiyor. Biz sanatçılarımızı her zaman ürettiği sanatla anmak isteriz. Bazılarının yerleşmiş bazı huyları var. Ona da yapacak bir şey yok.'' ifadelerini kullandı.