Sırrı Süreyya Önder'i ameliyat eden doktorlar, "En büyük kalp cerrahi operasyonlarından biridir. Ölüm riski son derece yüksek bir ameliyat yapılmıştır" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçiren TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kızı Ceren Önder ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Önder'in sağlık durumunu öğrenmek için yetkilileri aradığı öğrenildi.
Buldan, görüşmelerinde Erdoğan’ın ayrıca, Sırrı Süreyya Önder’in ameliyatına giren ekipte Türkiye’nin en iyi doktorlarının bulunduğunu ve emin ellerde olduğunu belirttiğini aktardı.