Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

3 Kasım 2002 seçimlerinde ilk defa milletimizin huzuruna çıktı, bu ilk seçimimizdeki sloganımız “Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın, tek başına iş başına” olarak belirlemiştik, hamdolsun milletimiz çağrımıza cevap verdi.

Ülkenin yönetimini devraldıktan sonra bir yandan milletimizin demokrasi, hak ve özgürlükler taleplerine cevap vermenin gayreti içine girdik. Yaklaşık 1,5 yıl sonra yapılan mahalli idareler seçiminde belediyelerin önemli bir kısmını kazanarak aynı hamleyi yerele de yaydık.

Karanlık cinayetlerden, Cumhuriyet mitinglerine, gece yarısı bildirilerinden meclis kürsüsünden yapılan tehditlere kadar nice kumpasla boğuştuk. Anayasayı kanunları teamülleri hiçe sayarak Meclis’te cumhurbaşkanı seçmemizin bile önüne geçmek istediler, biz de çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 

"ERKEN SEÇİM OLMAYACAK"

Kuruluşumuzdan bu yana girdiğimiz her seçimden birinci çıktık. İttifaklarda da yüzde 50'nin altına düşmedik. Şu anda muhalefet niye bu kadar yırtınıyor? Çünkü gelecekleri yerin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. AK Parti, dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre iktidarını koruyabilmiş istisnai örneklerin en başında geliyor. İnşallah 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığı yeniden kazanarak hem de Meclis'te çoğunluğu elde ederek bu rekoru çok daha ileriye taşıyacağız.

Hala, ‘erken seçim, erken seçim’. Ya olmayacak erken seçim. Haziran 2023. 15-20 ayda bir seçim bunlar ilkel kabilelerin işidir.
Yaşanan gelişmeler seçimleri 2023'e yani tam da hedeflerimizle kesişen yıla denk getirdi. Her seçim hayatidir. Şu kritik süreç 2023 seçimlerini çok daha önemli hale getirdi.

"EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Ülkemizin son 8 yılındaki hiç bir gelişme kendi tabi mecrasında ortaya çıkmış vakalara dayalı değildir. Hepsinin gerisinde senaryo vardır. AK Parti, milletimiz tarafından kurulan bir partidir. Yaptığımız her hizmeti milletimiz için hayata geçirdik. 2023'e giden süreçte 84 milyon vatandaşımızın her birinin kapısına gideceğiz, gönlünü kazanacağız. Yan gelip durmak yok. Çok gayret edeceğiz.

Şurada 1.5 yıl kaldı, bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim boş bıraktığımız her yer karşımızdakiler tarafından yalanla doldurulacaklardır. Ülkemizi CHP'nin yalanlarına terk edemeyiz. Türkiye'yi helalleşme deyip de bozmaktan başka iş bilmeyen Kılıçdaroğlu'nun kifayetsizliğine terk edemeyiz. Meydanı bölücü örgütün güdümündeki HDP'ye de şehit yakınlarına sövmekten başka mahareti olmayan edepsizlere de bırakamayız.