Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Özellikle İsveç'in iyi görüntü vermediğini görüyoruz.

Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir. İsveç ve Finlandiya gerekli şartlarımızı yerine getirmez, adımları atmazlarsa süreci donduracağız.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN REKOR GEÇİŞ

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projelerimizi planlıyor ve insanlığın hizmetine sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü'nden 8Temmuz'da 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal. Bu köprü olmasaydı bu kadar aracın taşınması mümkün olmayacak, ulaşım çileye dönüşecekti.

Osman Gazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolunun garanti karşılama oranı yüzde 116'ya çıkmıştır. Bu tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin kazanç da sağlamaya başladığını gösteriyor. Yatırım düşmanlığıyla ülkemize çelme takmaya çalışıyorlar.

Ülkemizde satın alınan araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntı vardı. Rakamlar ortada.

İSTANBUL HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Trafik kazası oranları ve can kayıpları da yüzde 82 düzeyinde azalmıştır.

Hava yollarımızda da rekor üstüne rekor. İstanbul Havalimanımız bayram boyunca günde ortalama bin 400 uçağın iniş kalkışına hizmet vermiştir. Bu yoğunluğu Yeşilköy'ün kaldıramayacağını akıl ve vicdan sahibi herkes kabul eder. 

ENFLASYONLA MÜCADELE 

Tüm dünyanın enflasyon sıkıntısıyla boğuştuğu küresel fırtınasından kurtararak selamete kavuşturmakta kararlıyız. Vatandaşlarımızı enflasyona yedirmeyiz. Refah kaybını telafi edecek tedbirler alıyoruz. Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.

KREDİ VE BURS MİKTARLARI

Gençlerimiz yurtlarından yararlanmaya başladı. Müzelerimizi de ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.

Kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Lisansta 850 TL, yüksek lisansta 1700 lira kredi ve ya burs alıyor. Yıl başında bu rakamları revize edip yükselteceğiz.

KYK GERİ ÖDEMELERİ

Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa e-Devlet üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredi ödemesi belli bir faiz üzerinden yurt içi fiyat endeksi üzerinden yapılıyordu.

Hiçbir zaman faiz uygulaması yapmadık. Fakat bay Kemal utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Gel bunu ispatla kimden faiz almışız bunu ortaya koy. Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredi güncellemesinde beklenmedik noktaya gelmesine yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatları verdik.

Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak.