Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak bugün açılan Göztepe Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçtiğini resmen duyurdu.

Erdoğan, "Bugün hizmete aldığımız Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanemizin ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi ve hastanenin planlamasına dair bir grafik paylaştı.

'HAKLARINI ANCAK SORUMLU DAVRANARAK ÖDEYEBİLİRİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı grafikte aynı zamanda açılış töreninde yaptığı konuşmadan bazı bölümlere de yer verilmişti.

Grafikte yer alan bilgilere göre, yeni hastane tam 177.472 metrekare büyüklüğünde, 837 otopark kapasitesine sahip. 

Hastanedeki yatak kapasitesinin 759, tek yataklı oda sayısının 35 olduğu görülüyor. İki yataklı oda sayısında ise bu sayı 306'ya kadar yükseliyor.

Hastanede 175 poliklinik, 27 ameliyathane ve 96 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. Acil müşahede kısmındaki yatak sayısı 52 olarak belirtildi. Ayrıca hastanede 385 adet deprem izolatörü var.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DA KONUŞMA YAPTI

Hastanenin açılışında konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aldıkları tedbirlerle Diyarbakır'da vaka sayısı yüzde 49'a, Siirt'te yüzde 37, Batman'da yüzde 56 oranında azaldığını bildirerek, "Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde. Güçlü teknolojik donanımlı modern hastaneleri vatandaşımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın döneminde çok sayıda sağlık kurumunu faaliyete geçirdik. Hastanemizin inşa edilecek ikinci kısmı da 352 yatak kapasitesi ile hizmet verecektir. Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz. Virüsün yayılmasını önlemek için maalesef bilim kesin bir çare üretememiştir. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır." ifadelerini kullandı.