Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde video konferans ile gerçekleştirilen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayına geçerek kısa bir açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yüksek istişare toplantılarımız İran Türkiye dostluğunun nişanelerindendir. Birçok önemli karara konseylerde imza attık. Koronavirüs nedeniyle toplantımızı video konferans ile yaptık. Buna rağmen toplantımızı gerçekleştirme iradesini göstermememiz bile ilişkilerimiz için çok önemlidir."

SALGININ ÜSTESİNDEN HEP BERABER GELECEĞİZ

"Salgın şartlarının hafiflemesi ile işbirliğimizin eski düzeyine geleceğine inanıyorum. Koronavirüsten hayatını kaybeden İranlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tıbbi malzeme yardımları ile İran'ın yanında olduğumuzu gösterdik. Bu salgının üstesinden insanlık olarak hep birlikte geleceğimizi düşünüyorum."

BAKANLARIMIZA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

"Bugün burada alacağımız kararların ikili ilişkilerimizdeki diğer konularla takibinin yapılacağına inanıyorum. Sayın bakanlarımıza önemli görevler düşüyor. Salgın sonrası sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettiğimi bildirmek istiyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum."