Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

EXPO 2020’nin zihinleri birleştirmek şeklinde belirlenen temasını olumlu buluyorum. Olumlu gelecek için müşterek noktalarda buluşmalıyız. Yeni meydan okumalar, yeni çözümler aramaya yönlendiriyor. Çünkü biz çevreyi Allah’ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz.

"TOGG ÇEVRENİN KORUNMASINA KATKI VERECEK"

Eşim Emine hanımın hamili olduğu sıfır atık projesini önemli buluyorum. Paris İklim Anlaşması'nı onaylayarak 2023 vizyonumuzun yeşil kalkınma projesine öncelik verdik.

TOGG’un çevrenin korunmasına vereceği katkı açıktır. Ne olursa olsun kalkınmanın değil, insana tabiata saygılı gelişmenin peşindeyiz. İnancımızın kültürümüzün gösterdiği yol budur.

Sergi alanımızın kısa sürede kurulmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlk Dubai EXPO’yu yeni bir geleceği kurmakta çağrı olarak görüyorum. Nazik ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.

ŞEREF DEFERİNİ İMZALADI

Erdoğan, Dubai Expo 2020'deki liderlik sergi alanında heyetle fotoğraf çektirdi. Erdoğan, şeref defterini imzaladı.

BAE İLE YENİ DÖNEM

Geçen yıl kasım ayında Ankara'da temelleri atılan Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki yeni dönem ilişkilerine, bu kez Abu Dabi ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile 2,5 aylık aranın ardından bir araya geldi.

Erdoğan'ın ziyareti onuruna Abu Dabi ve Dubai'deki sembol binalara Türk bayrağı yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havaalanında Prens El Nahyan karşıladı. Erdoğan'ın aracı, Kasr El Vatan Sarayı'na atlı birlik eşliğinde giriş yaptı. O anlarda Abu Dabi semalarında gösteri uçuşu da düzenlendi.

Erdoğan, tören alanına Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan ile birlikte yürüdü. İki lider alandaki yerlerine gidene kadar sohbet etti.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA 13 ANLAŞMA İMZALANDI

Törende, hem Türkiye hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nden kalabalık bir heyet yer aldı. Erdoğan ve El Nahyan heyettekilerle tek tek selamlaştı.

Törenin ardından Erdoğan, El Nahyan ile birlikte heyetlerarası toplantıya başkanlık etti. Toplantıdan sonra imza töreni gerçekleştirildi. İki ülke arasında ticaret, savunma, ulaştırma, tarım ve sağlık gibi alanları kapsayan 13 anlaşma imzalandı.