Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu muhteşem buluşma için Trabzon İl Teşkilatı'na, milletvekillerine, gençlik ve kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. İşte bu gençlik hiçbir partide olmayan bir gençlik. Hazırlıklarımızı kimseye prim vermeden TEKNOFEST gençliği olarak yola devam edeceğiz. Türkiye'ye daha fazla yatırım kazandırarak, ülkemizi daha güçlendirerek geçmiştekilerin emanetlerine hakkıyla sahip çıkıyoruz.

SEL FELAKETİNİN YARALARINI KISA SÜREDE SARDIK

Dün Giresun'daydık. İnşasını tamamladığımız afet konutlarını, iş yerlerini Giresunlu kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi sel felaketinin yaralarını en kısa sürede sarmayı başardık.

Türkiye'ye her gün daha fazla yatırım kazandırarak, güçlendirerek, geçmişteki büyüklerimizin emanetine hakkıyla sahip çıkıyoruz.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tuttuk.

Küresel ölçekli yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırıyoruz . Çıktığımız kutlu yolculukta tam 20 yıldır kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmaya devam ediyoruz.

CHP'YE SERT TEPKİ

Sizler de görüyorsunuz muhalefetin ülkenin sıkıntılarına çözüm bulmak gibi bir niyeti yok. AK Parti’nin ulaştığı seviyelere, muhalefetin ne hayalleri ne de vizyonu ulaşabilir. Biz proje üretirken, icraat yaparken onlar sadece iftira peşinde koşarak yalan saçıyor. Biz icraat yaparken, onlar sadece iftira peşinde koşuyor. Ellerine tutuşturulan kağıdı belge zannediyorlar.

CHP'YE "BÜYÜKELÇİ" TEPKİSİ

Türkiye'nin bağımsızlığı adına vahim bir durum. İktidara giden yolun sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aranmasını, demokrasimiz adına çok tehlikeli görüyoruz. Milletlerinin hak ve hukukunu savunmak için görevlendirilen büyükelçilerin muhalefetçe arzuhal makamına dönüştürülmesi Türkiye'nin bağımsızlığı adına vahim"

TRABZON'A YATIRIMLAR

Batıda ne varsa doğuda da o olsun istiyoruz. 84 milyonun hepsi aynı standarda kavuşsun diye çalışıyoruz.

Açılışını yaptığımız toplam yatırım bedeli 2 milyar 309 milyon lirayı bulan eserlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Bakanlıklarımızı, bakan arkadaşlarımızı, belediyelerimizi, bu yatırımlarda emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.

Son 19 yılda Trabzon'a toplam 45 milyar tutarında yatırım yaptık. Trabzon için 10 sağlık tesisi projemiz daha bulunuyor. Şehrimizde 4 Millet Bahçesi projemiz var. Bir müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE

Trabzonsporluların tek yürek olduğu Avni Aker stadının bulunduğu arazideki Millet Bahçesi'nin ikinci etabında tarihi bir proje hayata geçiyor. Trabzonspor Zaman Tüneli'ni kuruyoruz. 410 metrekarelik müze ve sergi alanı, 4 boyutlu salonu olacak. Trabzonspor'un tarihi başarıları 4 boyutlu olarak gösterilecek. 

Biz gönülleri fethetmek ve gönüllerde taht kurmak için çalışan bir kadroyuz. Siyasetimiz 84 milyonun her bir ferdinin ebedi ve ezeli kardeşliği üzerine kuruludur."