Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD ile münasebetler ile ilgili sorulan bir soruya, 'Şu ana kadar sayın Biden ile olan görüşmelerde o istenilen netice değil' dedim. Şu an itibariyle de aynı şeyi düşünüyorum ve aynı şeyi söylüyorum. Zira iki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunu ifade etmek gerekir. Ben şu ana kadar ABD'deki liderle böyle bir durum yaşamadım. Ama maalesef şu anda böyle bir durumdayız. Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor."

'SAYIN BİDEN İLE İYİ BAŞLAMADIK' DEMİŞTİ

Erdoğan, New York'ta açılışını yaptığı Türkevi'nde gazetecilere verdiği mülakatta da "Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil. Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem" demişti.

'RUSYA İLE İKİLİ MÜNASEBETLERİMİZİ İLERİ TAŞIMA İSTEĞİNDEYİZ'

"Burada da yine aynen benim Sayın Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı. Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de birlikte yürütmemiz lazım. ABD, Suriye'yle de pek ilintili değil. Burada şu an İran, Rusya ve biz varız. Orayı da bir barış havzası haline getireceksek aramızda görüşmemiz şart ve bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma isteğindeyiz."

KOVİD-19'LA MÜCADELE

"Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak."