29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde videolu bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında çok önemli konuların altını çizerek halka seslendi. 

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerleri tazimle anan Başkan Erdoğan, vatanı korumak uğruna şehit olan tüm kahramanlar için de rahmet diledi, şükranlarını dile getirdi. Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutlayan Başkan Erdoğan, Türkiye dışında yaşayanların da bayramını kutladı.

2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIKÇA BAŞKALARI RAHATSIZ OLUYOR

Hem Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutlamaya hem de 2023 hedeflerini tamamlamaya adım adım yaklaştıklarını belirten Başkan Erdoğan, bu hedeflere ulaştıkça Türkiye'ye yönelik saldırı cephelerinin artış gösterdiğini dile getirdi. Türkiye'nin diplomasi ve ekonomisine yönelik saldırıları boşa çıkarttıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin, kendi iradesiyle hareket etmesinden rahatsız olanların sözleri ve eylemlerinin artık hiçbir hükmü kalmamıştır." dedi.

20 yıl öncesine kıyasla çok daha güçlüyüz

Ülkenin 20 yıl öncesine kıyasla her anlamda daha güçlü ve inançlı olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştığında bölgede ve dünyada yeni bir dönemin öncülüğünü yapacağını da vurguladı. "Dünya 5'ten büyüktür" çağrılarını hatırlatan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin müttefikleri ile birlikte huzurlu bir geleceğe dair çalışmalar gerçekleştireceğini bildirerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir kez daha kutladı.