Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, yeni asgari ücretin net 5 bin 500 lira olduğunu, işverene de 100 lira destek verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Enflasyon sadece ülkemizin değil, gelişmiş devletler başta olmak üzere tüm dünyanın sorunudur.

Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayarak, bu küresel fırtınanın en az kayıpla çıkmanın gayreti içindeyiz. Türkiye maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programı uygulamaktadır.

Çalışanları sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü destekledik.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN'İN AÇIKLAMALARI

Asgari Ücret Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Biz sizin sık sık altını çizdiğiniz, çalışanlarımızı emekçilerimizi koruyacağız. Asgari ücretin bütün ücretlilerden vergi dışında bırakılması devam edecek. Ortalama kamu çalışanları 300-350 lira bir gelir elde edecek.

TİSK BAŞKANI BURAK AKKOL'UN AÇIKLAMALARI

Bugün kıymetli bir kararı açıklamak üzere bir aradayız. Tüm paydaşlarımızın faydası için azami gayret gösteriyoruz. Aralık sonu güzel bir rakam belirlendi. Bu rakam 2022 yılının ücreti olarak ilan edildi. Ama bu seneye özel yıl sonunu beklemeden günceleme yapmak için toplantık. Açıklanan rakam yıl sonu itibarıyla tekrar değerlendirilecek. Aralık ayında başlayan asgari ücret kadar olan kısımdan vergi alınmaması uygulaması devam ediyor. Bu herkes için önemli bir kazanımdır. TİSK olarak birlikte mümkün dedik ve bundan sonra da böyle devam edeceğiz.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY'IN AÇIKLAMALARI

Sayın Cumhurbaşkanım bundan 15 gün evvel yaptığımız ziyarette taleplerimizi ilettik, siz de komisyonu topladınız. İnşallah bugün toplumu memnun edecek bir karar olur.