Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag Vaclav Havel Havaalanı'nda Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Prag'a geldi.

Prag'da ellerinde Türk bayraklarıyla kendisine sevgi gösterisinde bulunan gurbetçileri selamlayan Erdoğan, aracından inerek onlarla bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğini ziyaret etti.

'ONUN YANINDAYIZ, ARKASINDAYIZ'

Almanya'nın Nürnberg şehrinden Prag'a gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fatma Elcivan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "1994'ten beri Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürüyorum Refah Partisi zamanından beri. Bugün Cumhurbaşkanımızla ilk defa yakın olabildim 94'ten beri. O kadar heyecanlıyım ki Cumhurbaşkanımızı gördüm, onun omuzlarındaki yükü gördüm. Elimizden geldiği kadarıyla Cumhurbaşkanımızın omuzundaki yükü hafifletmeye çalışacağız. Yabancı ülkede olmamıza rağmen Cumhurbaşkanımızın omuzundaki yükü hafifletmeye çalışacağız. Onun yanındayız, arkasındayız. Onu asla yalnız bırakmayacağız" dedi.