Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi. Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

KALICI BARIŞ VURGUSU

Görüşmede ayrıca, iki lider bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurguladı ve bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etti.

DÜN DE ALİYEV İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Paşinyan ile de görüşme gerçekleştireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın büyük ihtimalle Sayın Paşinyan'la görüşmem olacak. Bölgeyi (Karabağ) sükunete davet etmekten başka çaremiz yok. "Karabağ'da şu anda atılan bu adımlar doğru değil. Kabullenmek mümkün de değil. Biz de buna olumlu bakmıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KARABAĞ'DA SON DURUM!

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde geçici olarak Rus güçlerin konuşlandığı mıntıkalardaki yasa dışı Ermeni güçler, son günlerde mevzi kazma ve istihkam faaliyetlerini artırdı. Ermeni güçler Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak ve kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetlerinde bulundu. Ayrıca bunların yanı sıra Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda sözde seçim gerçekleştirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise bir kaç gün önce Ermenistan'a ait güçlerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu.