Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Medeniyetleri Müzesi Açılışı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Gürsoy ailesinden Abdurrahman kardeşimizi rahmetle yad ediyorum.

İslam Medeniyetleri Müzemizin şehrimize, kültürümüze ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu müzenin kazandırılmasında emeği geçenleri özellikle tebrik ediyorum. 

İslam Medeniyetleri Müzesi'nde İstanbul'un değişik müzelerinden getirilen 650 eser sergileniyor. 

Bugünü anlamak ancak dünü iyi bilmekle mümkündür. Nasıl büyük bir insanlık birikiminin varisi olduğumuzu ancak bu şekilde anlayabiliriz. 

Yasakçı, yok sayıcı zihniyet kökleri kurutulmuş, geçmişle bağları kopartılmış bir millet meydana getirmeye çalışıyorlardı. 

Milletimiz tarihi ile kültürü ile medeniyeti ile buluştukça yeniden güçlenmiştir. 

Milletimizi küresel rüzgarların önünde savurmak isteyenlere inşallah meydanı bırakmayacağız.

KİTAP FUARI AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce, 29. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ecdadın kalem kılıçtan keskindir sözü okuma ve yazmaya verdiği önemi işaret eder. Ülke ve millet olarak beka mücadelesi yürüttüğümüz asırlarda sadece topraklarımızı geride bırakmakla kalmadık aynı zamanda kültürel bir çoraklıkla da karşı karşıya kaldık. Uzunca süre devam eden Türkiye'nin geri kalmışlığı sadece insanlarımızın günlük hayatlarındaki yoksulluklar, eksikliklerle ilgili değil; asıl geri kalmışlığı zihinlerde yaşamıştık. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine, ibadetlerine, konuşmalarına takılıp kalanlar milletimizin aklıselim, kalbiselim gibi asıl mirasına sırt dönmüştür.