Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı ve Dr. Burhan İşliyen'i kabul ederek "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" hakkında bilgi alan Erdoğan, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına emanet etti.

 Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfımız Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşıyacak.

Kurban ibadeti sayesinde adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize hayırsever halkımızın yardım elini uzatmaktayız.

1993 yılından beri 3.391.173 hisse kurbanı farklı coğrafyalarda keserek milyonlarca ihtiyaç sahibine milletimizin hayırlarını ulaştırdık.

Bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştireceğimiz 2022 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında 25 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde kurban kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirerek kovid-19 nedeniyle işlerini kaybeden, maddi sıkıntılar içerisine giren kardeşlerimiz başta olmak üzere, Filistin’de Yemen’de, Bangladeş’te Arakanlı mültecilere yardımları ulaştıracağız.

 2021 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 589.136 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 403 kesim noktasında, yurt dışında 77 ülkenin 339 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmişti.

Vakfımıza emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli bir artış olmuştur. Bu yıl da vekalet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise 82 ülke 375 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Yurt için 81 ildeki 1003 şubemizle, yurt dışında ise 415 görevli ve gönüllümüzle  25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 2.250 TL, yurt dışı 1.800 TL olarak belirledik.

Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler.

Kurban Bayramı’nın 1. Günü saat 17.00’ye kadar vatandaşlar 81 ilde bulunan il, ilçe müftülükleri ve Vakfımızın 1003 şubesi üzerinden kurban vekaletini verebilecek.