Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Fatih'te bir trafik kazası geçirdikten sonra Hakk'a yürüyen Mehmet Nimet Kaya'nın Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabuttaki örtüde yazılı olan 'Her nefis ölümü tadacaktır. Ben Hacı Nimet abiyi Unkapanı'ndan tanırım. O zaman ben gıda piyasasında çalışıyordum ve abimiz de gıda toptancılığı yapıyordu. Oradan gelen bir hukukumuz var. O günlerden bugünlere hukukumuzu devam ettirdik. Ama böyle bir kaza ile Hakk'a uğurluyoruz. Yarın sabah itibariyle de Tillo'ya, kendi topraklarına yolcu edilecek. Hepinizden gösterdiğiniz bu ilgi alaka sebebiyle Allah razı olsun. Biz Hacı abimizi çok sevdik. " dedi.

Dün gece saatlerinde Fatih'te bir trafik kazası geçiren Hacı Nimet Kaya ağır yaralı olarak kaldırıldığı İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bu sabah vefat etti.

Uzun yıllardır İslami mücadele ve hayır faaliyetleriyle maddi ve manevi dayanışma içinde olan Hacı Nimet Kaya kurucusu olduğu İstanbul Fatih'teki Tillolular Derneği Başkanlığını yürütüyordu. Kaya, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ile Ömer Kaya'nın da babasıydı.