Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

20 yıldır ülkemizde tamamını ailelerinin temel direkleri olmalarının yanı sıra hayatlarında en hak ettikleri yere çıkarmak istiyoruz. Türkiye'de anayasadan yasalara kadar tüm desteklerle kadınlarımızı güçlendirirken aslında ülkemizin potansiyelini de büyütüyoruz. 

Şuanda bizim aile konusunda bir adım atıyoruz. Yasal düzenleme ile muhalefetin önümüze geldiği bir dönemde biz bu yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için, gelin bu işi anayasal bir düzenlemeye taşıyalım. Ve sadece başörtüsü konusunun yanı sıra aile konusunu da anayasal bir düzene oturtalım dedik.

Fakat muhalefet bundan endişe etmişler, Sayın başkan aile kavramıyla ne demek istiyor, demişler. Burada endişe edilecek hiçbir şey yok, güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Burada yapılması gereken de bu. Kadın ve erkek arasındaki tüm çizgiler ortadan kaldırıldığında kadının insanlığa kattığı zenginlikleri nasıl göreceğiz.

Teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliğiyle aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne bir set daha çekmiş olacağız.

Türkiye Yüzyılını da kadınlarımızla inşa edeceğiz.