Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ü savunmanın insanlığı savunmak; barışı savunmak, farklı inançlara saygıyı savunmak olduğu inancıyla mücadelelerini azimle sürdürdüklerini kaydederek, “İnsanlık ve barış adına yürüttüğümüz bu kutlu mücadeleye destek veren Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’na şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, emeklerinizi zayi eylemesin diyorum” dedi.

“BÖLGEMİZDE BARIŞIN VE GÜVENLİĞİN HÂKİM OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Gazze’de 203 gündür aralıksız devam eden soykırımı, hiçbir sebebin mazur gösteremeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “7 Ekim’de yaşananları tasvip edersiniz veya etmezsiniz bu tamamen sizin bakış açınızla ilgili bir konudur. Ama bunu öne sürerek kuvözdeki yeni doğmuş bebekleri öldürmeyi, sivillerin üzerine tonlarca bomba yağdırmayı, şehit naaşlarına dahi eziyet etmeyi, bir adet ekmek almak için sıra bekleyen insanları katletmeyi, camileri, kiliseleri, okulları, hastaneleri bilerek hedef almayı, Gazze’yi toplu mezarların olduğu büyük bir kabristana dönüştürmeyi velhasıl, savaş hukukunun asgari şartlarına bile riayet etmemeyi haklı çıkaramazsınız.”

Türkiye’nin bölgesinde barışın, huzurun, refahın ve güvenliğin hâkim olması için samimiyetle gayret gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’ye yardımlarda ilk sırada Türkiye yer alıyor. 7 Ekim’den bu yana 13 uçak ve 9 gemiyle Gazze’ye gönderdiğimiz insani yardımların toplamı 50 bin tona yaklaştı” açıklamasında bulundu.

“Yüreğinde Kudüs sevgisi taşıyan siz parlamenterlerin de desteğiyle, daha adil bir dünya hedefine yaklaşacağımıza inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı dramların gündemden düşürülmemesi noktasında da hepimiz çaba harcamalıyız. İsrail’in durdurulması, Netanyahu denilen bu kasap başta olmak üzere sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için de gayretlerimizi artırmalıyız. Şu anda arkadaşlarımız Güney Afrika ile müşterek bir çalışmanın içerisinde, Lahey Adalet Divanı ile münasebetlerini sürdürüyorlar, biz de takipçisiyiz. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkânlarla Gazze’nin ve Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz.”