Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör diye hakaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel'e, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından düzenlenen dilekçe ile dava açıldı.

18 Aralık 2020 tarihinde bir konuşma yapan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete 'beşinci kol' demesine karşılık, 'diktatör bozuntusu' diyerek yanıt vermiş, ardından AK Partili vekillerin yoğun eleştirisine maruz kalmıştı. Eleştirilerin ardından 'bozuntu' lafını geri alan Özel, "Diktatör sizin olsun." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'A YÖNELİK KİŞİLİK HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, söz konusu ifadeler için dava açtı. Dava dilekçesinde Özel'in konuşmasının bazı kesimlerinde yer verildi. Ayrıca, Özel'in ifadelerinin Erdoğan'a yönelik olarak kişilik haklarını ihlal eden mahiyette bulunduğu belirtilerek şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretler sarf ettiği ifade edildi.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret kastıyla diktatör denilmesinin uzun zamandır yurt dışı ve yurt içinde kabul ettirilmeye çalışan otoriterlik propagandasını ve algı operasyonunun bir yansıması olduğu belirtildi.

FETÖ ÖNCÜLÜĞÜNDE TEK ADAM ALGISI OLUŞTURMA ÇABASI

FETÖ terör örgütünün liderliğinde Erdoğan'a yönelik "tek adam-diktatör" algısının oluşturulması amacıyla içeride ve dışarıda bir kampanya başlatıldığı belirtilen dilekçede, bu algının oluşturulması için yoğun olarak çaba gösterildiği kaydedildi. Söz konusu kampanyanın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimine meşrutiyet kazandırma ile darbenin başarıyla son bulması durumunda özellikle de yurtdışında, "Diktatörün devrildiğine" ilişkin bir algı oluşturma amacı doğrultusunda planlanıp icra edildiği kesin surette belirtildi.

250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı

Dilekçede CHP'li Özel'in, 250 bin TL'lik manevi tazminat davası ödemesi kararına hükmedilmesi talep edildi. Söz konusu dava Dava Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.