Samsun’un, her zaman yol açıcı, istikamet gösterici, ilk adımı atan vasfıyla öne çıkmış bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde de yine Samsunlulardan aynı liderliği ve Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa etmek için bir kez daha destek beklediklerini kaydetti.

“ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞINI ESERLERİMİZLE BEREKETLENDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“Unutmayınız, sandık başına gittiğinizde vuracağınız mühürle, sadece kendinizin değil, çocuklarımızın nasıl bir şehirde, nasıl bir ülkede yaşayacağının kararını da vereceksiniz” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vatanın kendilerine ecdadın emaneti olduğunu ifade ederek, “Diğer alanlarla birlikte şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla geliştirerek, evlatlarımıza daha güçlü bir vatanı miras bırakmakla mükellefiz. Bu ülkenin her karış toprağını eserlerimizle bereketlendirmek ve her bireyinin derdine derman olmak boynumuzun borcudur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “AK Parti’nin alamet-i farikası nedir diye sorarsanız, buna verecek tek cevabımız, eser ve hizmet olur. Elini vicdanına koyarak geçtiğimiz bir asrın değerlendirmesini yapan herkes de bu hakikati kabul eder. AK Parti, gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla, Cumhuriyetimize en çok katkıyı sağlayan partidir.  Her konuda mütevazıyız, ama bu konuda göğsümüzü gererek, eser ve hizmet müktesebatı konusunda bizimle yarışacak kimse tanımıyoruz deriz. Aynı şekilde, vizyon, program, proje, yatırım konusunda da, son 21 yıldır bizimle yarışacak kimse çıkmadı. Şehirlerimizde de durum farklı değil.”

“MİLLETİMİZİN HANESİNE YAZDIRDIĞIMIZ HER KAZANIMI, ŞEREF BERATI GİBİ GÖĞSÜMÜZÜN ÜZERİNDE TAŞIYORUZ”

Heybeleri boş olanların, kendilerinin başarılarını değersizleştirme peşinde koştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir başka ifadeyle, iş yapma ve icraat ortaya koyma hususunda bizim seviyemize çıkamayanlar, bizi kendi sefil gündemlerinin içine çekmeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, bu kısır siyaset anlayışının acısını Cumhuriyetin ilk asrında yeteri kadar çektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Üstelik bu vahim tablo, sadece ülkemizi geri ve insanımızı fakir bırakmakla kalmadı; darbeyle, terörle, hak ve özgürlük ihlalleriyle milletimizi de mutsuz etti. Biz, yarım asra yaklaşan siyasi hayatımızın son 30 yılını, şehirlerimize ve ülkemize hizmetle geçirdik. Mücadeleyle ve alın teriyle yoğurarak milletimizin hanesine yazdırdığımız her kazanımı, birer şeref beratı gibi göğsümüzün üzerinde taşıyoruz.”