Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Cuma namazını kıldığımız camiinin Bosna Hersek ve müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Aradan geçen 5 asırlık yardımlar, savaşlarla zarar görmüştü.

Camimiz kapsamlı bir restorasyon sonrasında geçen sene açılışa hazır hale getirildi. Caminin açılışını 21 Mart'ta Miraç Gecesi'nde yapmayı planlıyorduk. Koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kaldık.

ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN TUTUP DAHA ÇOK CAMİLERE GETİRMELİYİZ

Namazlarımızı kıldığımız mekanların ötesinde evlerimizin neşesi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ellerinden tutup camilere daha çok getirmeliyiz. Hanım kardeşlerimizin özellikle genç kızlarımızın buralardan daha fazla faydalanmasını sağlamalıyız. Gayrımüslim dostlarımızın buralarda çekinmeden gelmelerini temin etmeliyiz.

Başçarşı Camii'nde kılınacak namazların okunacak ezanların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Camiinin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Saraybosnalı kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ'İN KABRİNİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek temasları kapsamında, bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Cuma namazını Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Başçarşı Camisi'nde kıldı. Erdoğan çıkışta ''Saraybosna'nın kalbi'' olarak nitelendirilen Başçarşı Meydanı'na gelerek vatandaşları selamladı.