Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Çorumlular Gecesi’ne konuk oldu. AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya ile birlikte Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) tarafından düzenlenen geceye katılan Kadem Başkan, salondakilerin alkışları ile karşılandı.

ÇORDEF Başkanı Dursun Ünlü ve federasyon başkanları ile sohbet eden Kadem Ekşi, Çorumluların sorunlarını dinlendi.

Gecede bir selamlama konuşması yapan AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, Çorumlulardan 31 Mart yerel seçimlerinde destek istedi.

 Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi ise konuşmasında İstanbul’un önemine değindi.

“Şimdi bunlara kırmızı kart gösterme zamanı”

İstanbul’un ihmal edildiğini vurgulayan Ekşi, “Bugün İstanbul’u ulaşım, deprem, raylı sistemler, çevre, su gibi birçok konuda sıkıştıran bir de beceriksiz yönetim anlayışı var. Şimdi bundan kurtulma, bunlara kırmızı kartı gösterme zamanı. Allah’ın izni ile bunları sandıklara gömeceğiz” dedi.

 İBB’nin taahhüt ettiği konutları yapamadığını söyleyen Ekşi, “100 bin konut vadinden geldikleri nokta 5 bin 300 civarında bir konut. Böyle bir akıl tutulması olabilir mi” ifadelerini kullandı.

Maltepe’de yaşam alanını zenginleştireceklerini belirten Kadem Ekşi, mutlu ve huzurlu bir ilçe oluşturacaklarını kaydetti.

“Dev bir spor kompleksi yapacağız

 Konuşmasında Maltepelilere müjde veren Kadem Başkan, “Bizim 23 bin 300 metrekare bir alanımız var şu anda adliye sarayının yanındaki E-5’e cephe kıymetli bir arazi. Ben İBB ‘de bu dönem meclis üyesi olduğum dönemde bir baktım böyle bir alanı bunlar satacaklar. Hukukçu arkadaşlarımızla görüştük. Bir şekilde bu araziyi o dönem Hazine Maliye Bakanlığı uhdesine aldırdık. Dava açtı bize büyükşehir. Davaları da kazanamadılar. Sonuçta orası planlı bir alan spor kompleksi olarak. Oraya Maltepe’nin en büyük Spor ve Gençlik Merkezi’ni yapacağız. İçerisinde yüzme havuzları, basketbol, voleybol sahaları, spor etkinlik alanları olacak. Maltepelilere hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.