Çukur dizisinin bir döneme damga vurduğunu söyleyebiliriz. 4 sezon devam eden dizi sürekli olarak reytinglerde ilk sırada yer alıyordu. Muhtemelen final kararı alınmasaydı devam eden sezonlarında da ilk sıradan inmeyecekti.

Malum, son dönemlerde yeni bir trend baş gösterdi. Dijital yayın platformları, yeni diziler üretmekle uğraşmak yerine, eski tutan dizileri devam ettirerek müşteri çekmeye başladılar. Aynı Çukur dizisinde olduğu gibi.

Aslında Çukur’un yeni sezonu daha önce çekilmeye başlanacaktı. Fakat başrolde yer alan Aras Bulut İynemli’nin takvimi ile dizinin yayın planı uyuşmadığı için bu plan ertelendi.

Bilindiği üzere Çukur dizisinde başrol oynayan Aras Bulut İynemli, Disney+’da yayınlanması planlanan, fakat sonrasında iptal edilerek film halinde beyaz perdeye taşınan Atatürk dizisinde başrolde yer alıyordu.

Dizinin çekimleri bitince İynemli’nin takvimi de daha müsait bir hal aldı. Atatürk dizisini saçma sapan sebeplerden ötürü yayınlamayıp, sinemada gösterime sunma kararı alan Disney+ hızlı bir şekilde müşteri kaybetmeye başladı.

Disney+ kaybettiği müşterileri geri kazanmak için yine Aras Bulut İynemli’ye başvurdu. Sosyal medyada yer alan söylentilere göre Disney+ Çukur dizisinin yeni bölümü için yoğun bir toplantı gündemi yürütüyor.

Dizinin final sezonunda yer alan pek çok isimle de anlaşma sağlanmış durumda. Yani yeni sezon, final bölümünün kaldığı yerden büyük oranda aynı kadro ile devam edecek.

Sosyal medyadaki söylentilere göre Çukur’un yeni bölümlerinin çekimleri Kasım ayında başlayacak. Yeni sezon 12 bölümden oluşacak ve Mart ayı gibi yayınlanacak. Her hafta bir bölüm yayınlanacak ve final bölümü de Haziran’da ekranlara gelmiş olacak.

Elbette şimdilik bu söylemlerin şimdilik bir sosyal medya söyleminden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.