Geçtiğimiz yıllarda İsmailağa Cemaati’nin en bilinen yüzlerinden biri olan Ahmet Mahmut Ünlü, cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatı kaybetmesi sonrasında İsmailağa’dan dışlanmıştı.

Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Köprüden önce son çıkış” isimli videosunda, cemaatin taleplerini kabul etmezse önemli itiraflarda bulunacağını söylemişti.

Ahmet Mahmut Ünlü, sonrasında kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Cübbeli Ahmet dün yayınladığı mesajda sağlık durumu hakkında bilgi vermişti.


" BELLİ ÇEVRELERCE KİRLİ BİR PROPAGANDA BAŞLATILDI"

İsmailağa Cemati bugün konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin âhirete irtihâlinin ardından belli çevreler eliyle kirli bir propaganda başlatılmış ve daha önce İstişare Heyetinin açıklamasında yer aldığı üzere şahidler huzurunda tevatür seviyesinde sabit olan bir hakikat gizlenmeye çalışılmıştır. Oysaki Ali Haydar Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinden bizlere yadigâr olan ve bir kısmı bugün hâlâ hayatta ve afiyette bulunan büyüklerimizin şahidliği de ortadadır. Bugün fitneden korunmak, o büyüklerin şâhidlik ve bereketine tâbi olmakla mümkündür." ifadeleri kullanıldı.

"ŞEYHİMİZ CÜBBELİ AHMET HOCA'YI REDDETİ"

İsmailağa Cemaati, "Şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı Reddetti." ifadeleri kullanılarak yayınlanan videoda Hasan Efendi'nin, Ahmet Mahmut Ünlü'yü reddettiği açıkça anlaşılıyor.