İtalya 1. Futbol Ligi'nde Serie A Juventus, konuk ettiği Udinese'yi 4-1 mağlup etti. Ligin 15. haftasının kapanışında, bu sezon istikrarlı bir performans gösteremeyen son 9 yılın şampiyonu Juventus, Allianzın Stadı'nda Udinese'yi ağırladı.

Karşılaşmaya fena başlayan Juventus, Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun 31. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 golle önde kapadı.

İkinci yarıda de atak bir oyun sergileyen siyah-beyazlı ekip, 49. dakikada ise Federico Chiesa'nın ağları sarsmasıyla 2-0 öne geçti. Sahneye bir kez daha çıkan Ronaldo, 70. dakikada fileleri havalandırarak farkı 3'e çıkardı. Udinese, 90. dakikada Marvin Zeegelaar'ın golüyle skoru 3-1'e getirdi. Juventus'ta Paulo Dybala, 90+3. dakikasında attığı golle Juventus'un sahadan 4-1 galip ayrılmasını sağladı.

Pele'nin rekorunu kırdı

Udinese karşısındaki tecrübesiyle futbol kariyerindeki gollerini 758'e yükselten Cristiano Ronaldo, Brezilyalı efsane futbolcu Pele'yi de geçerek tarihin en golcü ikinci oyuncusu konumunda yerini aldı. Bazı kaynaklar Pele'nin resmi maçlardaki gol sayısını 757 olarak açıklarken, tarihin en çok gol sayısına sahip futbolcunun 759 golle Josef Bican olduğu söyleniyor.