Bursa'daki çöp ev olayını konuşuyor. Olayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak evde bakımsız halde bulunan çocuğunun teyzesinin ifadesi ortaya çıktı. Pınar A, ifadesinde "Cem, 1 yaşından beridir benim yanımda olduğu için beni annesi olarak biliyordu fakat ben kendisine annesi olduğumu söylemedim. " dedi. Gelen son bilgiye göre çocuğun gözaltındaki teyzesi adliyeye sevk edildi.

Koruma altına alınan 9 yaşındaki Cem M.A'yı, Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'ndeki çöp evin odasında kilitli tutan ve "çocuğa eziyet" suçlamasından gözaltına alınan teyzesi Kamuran Pınar A'nın (44) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelinin ifadesinde, kızı ve yeğeniyle iki yıldır söz konusu adreste kaldıklarını, yeğenine 1 yaşından itibaren baktığını söyledi.

Çocuğun annesi Y.A'nın 8 yıl önce Uşak Kadın Sığınmaevi'nde yaşadığı bir olay sonrası hastaneye kaldırıldığını anlatan Kamuran Pınar A, "(Çocuğu almazsanız, esirgeme kurumuna vereceğiz) diye anneme (Asuman A.) telefon geldi. Daha sonra Uşak'a gittik. Cem'i sığınmaevinden annemle teslim aldık ancak resmi olarak bana mı anneme mi teslim ettiler, hatırlamıyorum. Cem'i aldıktan sonra Bursa'da birlikte yaşamaya başladık." ifadelerini kullandı.

'BENİ ANNESİ OLARAK BİLİYORDU'

Pınar A, annesinin 2019 mart ayında vefat ettiğini, kızı ve yeğeniyle yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü: "Cem, 1 yaşından beridir benim yanımda olduğu için beni annesi olarak biliyordu fakat ben kendisine annesi olduğumu söylemedim. Yaklaşık 4-5 ay önce avukatımla telefonla görüştüm. Yapmış olduğum görüşmede Cem'in okul yaşının geldiğini ve okula yazdıramadığımı ve kimliğini nasıl çıkartabileceğimi sordum. Cem bu konuşmaları duymuş, ondan sonra kendisini bana kapattı, görüşmek istemedi. Benim teyzesi olduğumu öğrendiği için benimle konuşmadı, verdiğim yemekleri yemez oldu. Bulunduğu odadan çıkmadı ve yanına yaklaşınca bağırıyordu. 

Ben de çocukların fast food'dan hoşlandığını bildiğim için fast food tarzı yemekler aldım, onların da bazıları yedi, bazılarını yemedi. O telefon konuşmasına kadar bizim aramız çok iyiydi. Cem M'ye karşı benim herhangi bir kötü muamele, eziyet, darp, işkence gibi bir durumum söz konusu değildir. Ben kendisine kesinlikle kötü muamelede bulunmadım."

Yeğeni ile arasının iyi olduğunu ileri süren şüpheli, "Bizim Cem'le aramızın ne kadar iyi olduğuyla ilgili videolarımız vardır. Videoların nerede olduğunu da kızım E.Z. biliyor, ona sorulabilir. Kesinlikle yeğenim Cem'e kötü muamelede bulunmadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." beyanında bulundu.

Çocuğun kimliği kendisine teslim edilmediği için okula kaydını yaptıramadığını savunan Kamuran Pınar A, olay günü çocuğun evden kaçmasından korktuğu için odasının kapısını kilitlediğini iddia ederek, kızıyla yemek almaya gittiklerini söyledi.

Kamuran Pınar A, kız kardeşinin Antalya'da verdiği ifadede, 2015'te oğlunu annesi Asuman'a teslim ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu. Anne Y.A'nın 2016'da Cem'in doğum günü için Bursa'ya geldiğini belirterek, anneanne Asuman A'nın o dönem kendisine "Kamuran, senin Cem ile görüşmeni istemiyor, seni görmesi durumunda şımaracak dedi." ifadesini de kabul etmeyen Kamuran Pınar A, Y.A'nın kente geldiğinden haberinin olmadığını, çocukla görüşmesini de hiçbir zaman engellemediğini ileri sürdü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa'da çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocuğun, savcılık kararıyla anneden alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında koruma altına alındığını bildirdi. 

Bakanlığın açıklamasında, Nilüfer ilçesinde bir çöp evde bulunan C.M.A. ile ilgili olarak sürece ilk andan itibaren müdahil olunduğu hatırlatıldı. Çocuğun velayetinin eşinden boşanan anne Yasemin A'ya verildiği, annenin çalışmak için Antalya'ya gittiğinde çocuğa anneannesinin baktığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anneannenin vefatıyla beraber evde birlikte yaşadıkları teyze ile kalan küçükten bir süre sonra haber alamayan anne Yasemin A'nın 2020 yılında kayıp ilanı verdiği bilgisi edinilmiştir. Teyze Kamuran Pınar A'nın ev kirasını ödememesi nedeniyle mahkemece evin tahliyesine karar verilmiş ve hükmün icrası sebebiyle eve girildiğinde çocuk sağlıklı olmayan bir evde bulunulmuştur."

TEYZENİN ÇOCUĞU DA KORUMA ALTINDA

Açıklamada, çocuğun genel durumuna ve sürece ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Polis eşliğinde emniyete götürülen küçük çocuk, emniyetteki işlemlerinin ardından Bursa İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Müdürlüğümüzce çocuğun öz bakımları yapılmış, akabinde genel sağlık tetkikleri için hastaneye götürülmüştür. Hastane sürecinin ardından Bursa'da savcılık kararıyla anneden alınarak Bakanlığımız kurumlarında koruma altına alınmıştır. Teyze Kamuran Pınar A'nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa'da koruma altına alınmıştır. Kamuran Pınar A. Bursa'da gözaltında tutulmaktadır."

 HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da çöp evde bulunan Cem Muhammed A. hakkında açıklama yaptı. Çocuğun 17 kilo olduğunu ve 138 santim uzunluğunda olduğunu belirten Özkan, "Çok zayıf, minyon bir çocuk. Bir deri bir kemik neredeyse" dedi.

Çocuğun hastanede ilk yediği yemekleri de açıklayarak şunları söyledi:

Herhangi bir organ yetmezliği tespit etmedik. Sıvı açığı var, takviye edeceğiz.

HASTANEDE YEDİĞİ YEMEKLER

Okuma yazma bilmiyormuş. Taze fasulye yemiş, çorba içmiş, yoğurt yemiş. Çok az da olsa. Şu anda enerjisi az.

'BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM'

'Burada olmaktan mutluyum' dedi. Verdiğimiz oyuncağı görünce çok mutlu oldu.