Dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olarak görülen, fakirliğin pençesindeki Nijer'de Türk heyetinin çalışmaları devam ediyor.

Türk Kızılayı başta olmak üzere Türkiye'den ülkeye gelen 11 sivil toplum kuruluşu 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı. Bölgede çalışmalarını sürdüren Kızılay heyeti ayrıca köylere de giderek giyecek yardımlarını sürdürüyor.

GIDA KOLİLERİ DAĞITILDI

Başkent Niamey'e 53 kilometre uzaklıkta bulunan Tilla Beri şehrine bağlı Kollo köyünde yardıma muhtaç insanların bilgisini alan Kızılay ekipleri, köye hareket etti. Çölün ortasında yol, su ve elektriğin olmadığı köye giden heyeti gören köylüler Kızılay ekiplerini sevinçle karşıladı.

Ekipler köyde ilk olarak çocuklarla buluştu. Çocuklara şeker ve tişört dağıtımı yapılırken, kadınlara da terlik hediye edildi. Kızılay ekipleri köyde gıda sıkıntısı yaşanmaması adına bölgede kurban kesimi yaparken, ailelere gıda kolileri de dağıtıldı.

KÖYE İLK ULAŞAN HEYET

Daha önce hiçbir ülkenin kendilerini ziyaret etmediğini söyleyen köy halkı şaşkınlığını gizleyemedi. Kollo köyü sakinleri “Türkiye” sloganları atarak kendilerine yardım ulaştıran Kızılay heyetine teşekkür etti. Köye ilk ulaşan heyet olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Türk heyeti, Nijer'de dağıtımlarını sürdüreceklerini belirtti.