İstanbul Emniyeti'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü Polisleri, çocukları zorla trafik ışıklarının etrafına konuşlandırarak dilendiren "Dilenci Çetesi"ne operasyon düzenledi. Operasyondaki ekipler, Kartal ilçesindeki Çanakkale Caddesi ve Sahil Bulvarı kesişimine yerleştirilen 18 yaşındak küçük çocukları bir süre boyunca takip etti.

Bahsi geçen çocukların, sahil bölümünde, çim alan ve kaldırımlarda 100 metre aralıklarla mesafe bırakıp çocukları izledikleri belirlendi. Bunun üzerine düğmeye basan ekipler, zorla çocukları dilendiren 12 şahsı yakaladı.

ÇOCUKLARIN ALDIĞI PARALARLA SAHİLDE KEYİF YAPIYORLAR

4'ü kadın 8'i erkek şüphelilerden oluşan 12 kişilik dilenci çetesinin çocukları zorla dilendirdikleri, getirdikleri paralarla alkol ve çerez alıp çocukları görebilecekleri yerlere masa kurarak keyif çattıkları öğrenildi. Hem çevreyi rahatsız eden, hem de suç işleyen şüpheliler, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla gözaltına alındı.

19 çocuk operasyonla kurtarıldı

Polis ekiplerinin çalışmalarıyla 19 çocuk kurtarılarak yurtlara teslim edilmişti. Bu bağlamda gözaltına alınan 12 şüpheli hakkında "Yaşı Küçük Çocuğu Dilendirme" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.