Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk bedenleri üzerinden çocuk iç çamaşırlarını sergileyen çevrimiçi alışveriş sitelerindeki reklam faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Bakanlık, bu konuda harekete geçerek başvuru yaptı. Ardından Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, bu tarz reklamları durduruldu. Cezalarla ilgili tebligatlar, ilgili şirket ve şahıslara gönderildi.

BAKANLIKTAN RESMİ AÇIKLAMA

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, birtakım çevrimiçi alışveriş siteleri üzerinden çocuk bedenleri kullanılarak çocuk iç çamaşırlarının satışa koyulduğu tespiti yapıldığı ve bunun üstüne Ticaret Bakanlığı'na başvuru yapılarak reklam faaliyetlerinin durdurulması hususunda bir yazı gönderildiği aktarıldı.

Açıklamada, birtakım çevrimiçi alışveriş sitelerinde, söz konusu faaliyetin gerçekleştirildiği, çocukların yüzleri gözükmese dahi bir çocuğun bedeninin teşhir edilip sunulmasının bir çocuk istismarı şeklinde değerlendirmeye alındığının altı çizildi.

Şirketlere ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı başvuru üzerine bahsi geçen reklamları durdurma kararı aldı. Cezalarla ilgili tebligatlar, ilgili şirket ve şahıslara gönderildi.