Alman otomobil üreticisi Audi, yarı iletken çip tedarik sorunu sebebiyle mayıs ayında üretimi kısmen durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Alman otomobil üreticisi Audi, Cuma günü yaptığı açıklamada, yarı iletken parçaların tedariğinde yaşanan sorun sebebiyle Neckarsulm tesisindeki üretimin bir kısmını gelecek hafta durduracağını teyit etti.

Audi'nin verilen bilgiye göre, A6 ve A7 modellerinin üretimi 26 ila 30 Nisan tarihleri arasında askıya alınacak. Augsburger Allgemeine Zeitung'da daha evvel yapılan bir haberde, bu karardan etkilenen çalışanların kısa süreli çalışma sistemine geçeceği bildirilmişti.

Audi'den yapılan açıklamada, "Yarı iletken tedariğiyle alakalı hal spesifik ve değişken" diyen Audi sözcüsü, şirketin gelişmeleri yakından takip ettiğini ve "durumu haftalık olarak tekrar değerlendirdiğini" söyledi.

Audi, ihtiyati bir önlem olarak Almanya'daki bir başka üretim tesisi olan Ingolstadt'ta da kısa süreli çalışma için kaydoldu. Şirketin verilen bilgiye göre, etkilenen hangi spesifik faaliyetlerin kısa çalışmaya geçirileceği kararı yakında verilecek.

Elektronik çiplerle alakalı dünya çapında yaşanan darboğaz, diğer Alman otomobil üreticilerini de üretime ara vermeye zorluyor. Volkswagen halihazırda binlerce çalışanını kısa süreli çalışmaya geçirdi.

Daimler de iki noktada üretimi azaltmak mecburiyetinde kaldı. Şirketten Çarşamba günü yapılan açıklamada, iki fabrikada binek otomobil üretiminin azaltılacağı ve bu kısa süreli çalışmanın ilk olarak 23 Nisan'dan Mayıs ayı başına kadar süreceği belirtilmişti.