Yaptığı büyük ölçekli satın almalar ve global işbirlikleriyle dikkat çeken BDY Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Baday, AA muhabirine konuştu.

Baday, Türkiye'nin en büyük depolama kapasiteli LPG terminalini geçen sene 60 000 000 dolara satın aldıklarını, bu sene ise Çinli yatırımcılar ile yeni projeler üreterek Türkiye'ye yabancı sermaye girişi ve istihdam konusunda önemli katkılar sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Veysel Baday, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen Türk firmalarının yatırım ve büyüme iştahını sürdürdüğünü belirtti. 64 bin 150 metreküp depolama kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük LPG terminaline sahip Rus kökenli Petgaz AŞ'yi satın alarak önemli bir yatırıma imza attıklarını aktaran Baday, "Petgaz'ı 60 milyon dolara satın almamızdan sonra yabancı firmaların ülkemize ve şirketimize olan ilgisi arttı. Çinli yatırımcılar ile madencilik alanında kullanılmak üzere ilk aşamada 10 milyon dolarlık bir sermaye girişi için görüşme halindeyiz. Bu sayede ekonomiye yabancı sermaye girişi sağlamış olacağız." dedi.

Satın almalar ve yeni iş birlikleri ile Türkiye'ye yabancı sermaye girişi ve istihdam konusunda önemli katkılar sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Baday, madencilik, inşaat ve emlak sektörlerinde de yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

KOVİD-19 ETKİSİYLE GERİLEYEN OTOGAZ KULLANIMI BU YIL ARTACAK

Baday, Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle getirilen kısıtlamaların da verdiği etkiyle EPDK ekim verilerine göre 2020'de bir önceki seneye göre otogaz kullanımının yaklaşık % 7 azaldığını ifade ederken, bu sene de salgının etkilerinin azalmasıyla otogaz tüketiminin artacağını öngördüklerini belirtti.

Salgının seyrinin ne şekil devam edeceği, aşıların ise ne kadar etkili olacağı ve kısıtlamaların ne kadar süreceğinin belirsizliğini koruduğuna dikkat çeken Baday,

"Benim kişisel tahminim 2021'in, 2020'den daha normalleşmiş bir dönem olacağı ve 2020'de yaşadığımız yüksek talep azalmalarının olmayacağı yönündedir. 2021'in toplam LPG satışları açısından çok daha iyi bir yıl olmasını beklemekteyim. Ülkemizde LPG sektörünün Türkiye ekonomisi ile paralel şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyor ve pandemi etkilerinin azalması ile LPG tüketiminin eski seviyesine gelmesi beklemekteyim."

diye konuştu.

Baday, LPG ile akaryakıt sektörlerindeki etik kuralların oluşturulmasına ve yerleştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.Yaptığı büyük ölçekli satın almalar ve global işbirlikleriyle dikkat çeken BDY Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Baday, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Baday, Türkiye'nin en büyük depolama kapasiteli LPG terminalini geçen sene 60 milyon dolara satın aldıklarını, bu sene ise Çinli yatırımcılar ile yeni projeler üreterek Türkiye'ye yabancı sermaye girişi ve istihdam konusunda önemli katkılar sağlamayı amaçladıklarını anlattı.