Türkiye'nin ilk ihracat treni, geçtiğimiz haftalarda törenle Halkalı garından uğurlanmış, Çin'in Xi'an şehrine doğru kesintisiz bir yolculuğa çıkmıştı. Ancak trenin Çin'e gitmediği, Halkalı garına geri döndüğü gibi asılsız iddialar gündeme düşmüş, tüm bunların ardından trenin Çin'e ulaştığı belirtilmişti. İlk ihracat treninden sonra ikinci ihracat treni de Çin'e gitmek üzere Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesinden yola çıktı.

Fotoğraf: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Twitter hesabı

15 GÜNDE ÇİN'E OLAN YOLCULUĞUNU TAMAMLADI

Kuşak Yol Projesi çerçevesinde Türkiye'ye 5 milyar dolar değerinde gelir potansiyeline sahip olan ve İstanbul'dan 4 Aralık 2020 Cuma gününde düzenlenen tören vasıtasıyla Çin'e uğurlanan ilk ihracat treni, toplamda 2 deniz 2 kıta ve 5 ülkeyi arkasıdna bırakarak taşıdığı yükünü 15 gün içinde Çin'in Xi'an şehrine götürmeyi başardı.

Muhalefetin karalama kampanyasına tokat gibi cevap

Söz konusu proje ile ilgili özellikle muhalefet tarafından karalama kampanyaları başladı. Muhalefet, trenin Çin'e gitmediğini, Halkalı garına geri döndüğünü söylemişti. Ancak trenin Çin'e olan yolculuğunu tamamlaması, muhalefet için büyük hayal kırıklığı olmuştu.

İKİNCİ İHRACAT TRENİ DE YOLA ÇIKTI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ilk trenden sonra ikinci ihracat treninin de Çin'e doğru yola çıktığını belirtti. Gelen bilgilere göre ikinci tren Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden yola çıktı.

Söz konusu paylaşımda muhalefete gönderme olarak, "ÇinTreniNerede2" etiketi kullanıldı. Ardından trenin Çerkezköy'den yola çıktığı belirtildi.