Türkiye'nin ilk ihracat treni bugün Çin'e doğru yola çıktı. Çin Dışişleri Bakanlığı ise trene ilişkin bir açıklamada bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye tarafından Çin'e gönderilen ihracat treni, Çin tarafından içtenlikle karşılandı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugünkü basın toplantısında, Türkiye'nin Çin'e gönderdiği ilk ihracat trenine ilişkin sorulara yanıt verdi.

12 GÜN İÇİNDE Xİ'AN KENTİNE GİDECEK

Chunying, Türkiye'den gönderilen ürünleri taşıyan yük treninin Çin'e gönderilmesini içtenlikle karşıladıklarını belirtti. İhracat treninin İstanbul'dan 4 Aralık 2020 tarihinde ayrıldığını söyleyen Chunying, içinde 42 konteyner barındırdığına dikkat çekerek 12 gün içinde Çin'deki Xi'an kentine ulaşacağını açıkladı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgının başlamasından beri küresel lojistik faaliyetler ve ticarette gerileme yaşandığını anımsatan Chunying, bu doğrultuda kara taşımacılık kanallarının, uluslararası taşımacılık içindeki rölünün daha önemli hale geldiğini söyledi.

HALKLARA DAHA İYİ HİZMET SAĞLANACAK

Chunying, ihraç ürünlerinin taşımacılığını yapan trenlerin, yol üstündeki ülkelerin ekonomisini toparlamaya yardım edeceği gibi, kültürel ve ticari ilişkileri de güçlendirerek halklara daha iyi bir hizmet sağlayacağını beyan etti.