Türkiye yeniden "İntihar mı, cinayet mi?" sorusunu sorduğu bir gündeme uyandı. Geçtiğimiz haftalarda Aleyna Çakır lakabıyla bilinen Sema Esen'in şüpheli ölümünde cinayet zanlısı olarak kabul edilen Ümitcan Uygun'un annesinin intihar ettiği öne sürüldü. Uygun'un avukatı tarafından yapılan şüpheli ve tutarsız açıklama ise, intihar ettiği öne sürülen Gülay Uygun'un da cinayete kurban gittiği şüphelerini tetikledi.

BAŞININ ARKASINDAN VURULMUŞ

Gülay Uygun'un ölmeden önce ormana kadar gelmesi, maske takması ve makyaj yapmış olması gözlerden kaçmadı. Sosyal medya kullanıcılarının pek çoğu bu ölümün şüpheli olduğunu, intihar etmek isteyen birinin neden maske taktığını; daha da önemlisi neden başının arkasından vurulmuş olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.

ÜMİTCAN UYGUN'UN AVUKATINDAN TUTARSIZ AÇIKLAMA

Olayın ardından cenaze evinde adeta röportaj vermek için toplanıldı. Gülay Uygun'un intihar etmesiyle ilgili olarak konuşan Uygun'un avukatı, şu ifadeleri kullandı:

"Müge Anlı, tiyatrocuları çıkarıp Gülay Uygun'a iftira atmıştır. Gülay Uygun bu sabah bana ağlayarak mesaj attı, 'Benim hiçbir suçum yok, oğlum suçsuz, ben iftirayı nasıl kaldıracağım?' diye ağlamaklı bir sesle aradı. Kendisine hemen dönüş sağlayamadım, akşama da Gülay Uygun'un cansız bedenini bulduk. Müge Anlı olayları çözmüyor, olayların çözüleceği yer adliyedir." 

'BENİM ÖLÜM NEDENİM MÜGE ANLI'

Gülay Uygun'un eşi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada eşinin intihar etmeden önce not bıraktığını, notta; 'Benim ölüm sebebim Müge Anlı'dır' yazdığı iddiasını öne sürdü.