ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Asya Turu kapsamında Tayvan’ı da ziyaret edeceğinin açıklanmasının ardından ABD-Çin hattında sıcak saatler yaşanmıştı.

Ziyarete sert tepki gösteren Çin’in açıklamalarının ardından Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret edip etmeyeceğini merak konusu olmuştu.

Nancy Pelosi’nin açıklanan Asya Turu programında Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya’ya gideceği açıklanırken Tayvan’la ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

The China Times gazetesi, Asya Turu kapsamında şu anda Singapur’da olan Pelosi’nin yarın gece gideceği Tayvan'da çarşamba günü ülkenin lideri Tsai Ing-Wen ile görüşeceğini iddia etti.

CNN International'da yer alan haberde ise, Tayvan hükümet yetkililerine ve ABD'li yetkililere Pelosi'nin Tayvan ziyaretini doğrulattıkları belirtildi.

Ziyaretin tam tarihi ve saatinin yer verilmediği haberde, Pelosi'nin Malezya'dan Tayvan’a geçmesinin beklendiği dile getirildi.

Ajanslara düşen Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret edeceğine yönelik haberlerin ardından Çin'in 4 J-16 savaş uçağının Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Sahası'na girdiği belirtildi.