Çin ve Nepal arasında yapılan askeri görüşmeler, koronavirüs önlemlerinin sıkı sıkıya uygulandığı bir şekilde gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını dünya çapında devam ederken, ülkeler arası siyasi, diplomatik ve askeri görüşmeler de devam ettiriliyor.

NATO, BM ve AB gibi uluslararası toplulukların da görüşmelerinin düzenlendiği bu günlerde, salgının merkezi olan Çin'den ilginç bir görüşme karesi meydana çıktı.

Koronavirüs salgınının üçüncü dalgası bütün dünyaya yayılırken, Çinli ve Nepalli yetkililerin görüşmesine dair fotoğrafları çoktan dikkat çekti.
Perşembe günü, Nepal ve Çin askeri heyetleri, Nepal ile Çin'i birbirine bağlayan Rasuwa'daki Miteri Köprüsü'nde görüştü. Yetkililer, Nepal'in Kovid-19'a karşı alacağı sınır hareketi önlemlerine odaklandı.

AÇIK ALANDA KORUYUCU KIYAFETLİ GÖRÜŞME

Nepal'de gazetecilik yapan Anil Giri, sosyal medya hesabından görüşmenin nasıl gerçekleştiğine dair fotoğrafları paylaştı. Yetkililerin koronavirüse karşı giydikleri koruyucu kıyafetler ve aralarındaki sosyal uzaklık ise şaşırtıcı karşıladı.

Öte yandan sosyal medyada askeri heyetlerin görüşmesi sürreal olarak yorumlandı.

Görüşmede, Çin tarafının Nepal'de devam eden geçiş ve devam eden çalışmalarla alakalı endişelerini dile getirdiğini söyledi. Çin yönüne yapılan ve yapılmakta olan işler ile alakalı bilgi verdiğini ifade etti.