Türkiye'nin yerel saati ile dün saat 19.50’de Pekin’den havalanan THY uçağı, 10 saatlik yolculuğunun ardından bu sabah saat 05.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

Çin aşısı Türkiye'ye geldi

Türkiye'de Korona virüse Karşı Kullanılanacak Olan Çin Aşısı Snovac An İtibari İle Uçak ile Ankaraya Geldi...Aşılar Konteynırlar ile Tırlara Yüleniyor.Çin'den gelen aşıların ilk partisinin sağlık görevlilerine vurulacağı belirtiliyor

Kovid-19 aşılarını taşıyan uçak Ankara’ya indi

Çin'in Başkenti Pekin'den Türkiye'ye Kovid 19 aşılarını taşıyan uçak bugün saat 05.45 de Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı. Çinden Türkiye'ye gelen aşılar Esenboğa hava limanından tırlara yüklenerek  Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü depolarına taşınmaya başlandı.

Kovid-19 aşılarını taşıyan uçak Ankara’ya indi

Çinden gelen snovac aşılar takip eden süreçte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda yapılacak 14 günlük testlerden onay alırsa Türkiye'de aşılama başlayacak. Çin Aşısı Snovac Geldi

14 Gün test edilecek

Sosyal paylaşım sitesi twitterdan açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, 

"Aşılarımızı getiren uçak Esenboğa Havalimanımıza ulaştı. 14 gün sürecek testleri hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzda başlayacak. Testleri biter bitmez ise aşılama programımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşecek. Birlikte başaracağız" 

ifadeleri kullandı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den gelen aşı için açıklama yaptı