Çılgın Sedat kimdir? Çılgın Sedat'ın oğlunun hastalığı ne? Çılgın Sedat lakabıyla tanınan Sedat Kapurtu evinde yangın çıkması sebebiyle magazin gündeminde yer alıyor. Birçok albüm çalışması bulunan Sedat'ın hayatına dair merak edilenler artış gösterirken Çılgın Sedat kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi ve çocukları var mı gibi sorulara da ayrıca yanıt aranıyor. Çılgın Sedat, gerçek adıyla Sedat Kapurtu, 1 Kasım 1973'te İstanbul'da doğdu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 4 yıl eğitim aldıktan sonra tar ve cümbüş çalarak müziğe başlamıştır. İşte Çılgın Sedat'ın hayatına dair bilinmeyenleri…

ÇILGIN SEDAT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, EŞİ VE ÇOCUKLARI VAR MI?

Gerçek adı Sedat Kapurtu olan Çılgın Sedat son dönemlerde merak edilen ünlüler arasında bulunuyor. Son olarak evinde çıkan yangın sebebiyle zor anlar yaşayan Çılgın Sedat'ın hayatına dair detaylar ise şöyle;

ÇILGIN SEDAT HAYATI!

Çılgın Sedat, gerçek adıyla Sedat Kapurtu, 1 Kasım 1973'te İstanbul'da doğdu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 4 yıl eğitim aldıktan sonra tar ve cümbüş çalarak müziğe başlamıştır. Bağlama, kanun, bateri, davul ve klavye çalabilmektedir.

Müziğe olan ilgisi kadar spora da ilgisi bulunan Sedat Karputu, Taekwondo, karate ve kick boks sporcusu ve Muay Thai hakemi olarak da bilinir.

Sedat Kaputu, 2005 yılında Özlem Karputu ile evlendi. Özlem Karputu ile evliliğinden Siraç ve Yağız adında 2 oğlu oldu. 2006 doğumlu oğlu Siraç'ın engelli olduğu biliniyor. 2014 yılında her Pazartesi yayınlanan "Çılgın Sedat İle Çılgın Show" adında bir program sunan Sedat Karputu, 2015 yılında eşi Özlem Kapurtu ile beraber sunuculuğunu İlker Ayrık'ın yaptığı "Ben Bilmem Eşim Bilir" yarışmasına katıldı. 21 Ocak 2017 yılında yayınlanan 2017 Survivor kadrosuna alınmış, Ünlüler takımında yarışmış ve 63. günün sonunda elenmiştir.

ÇILGIN SEDAT'IN ROL ALDIĞI FİLMLER

2019 Lazkit

2018 - Benim Adım Osssman (Osman)

2004 Koçero

ÇILGIN SEDAT ALBÜMLERİ

2000: Delikanlı Gibi

2002: Bastıra Bastıra Aşk

2007: Siraç Bebeğime

2014: Bir Daha Mı Tövbe 

ÇILGIN SEDAT'IN OĞLUNUN HASTALIĞI NE?

Çılgın Sedat oğlu Siraç'ın SP hastalığı olduğunu anlatması üzerine izleyiciler SP hastalığının ne olduğu, belirtilerini, tedavisinin nasıl yapıldığını merak edererek araştırır oldu. Serebral palsi hastalığı hakkında merak edilenleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. 

SP HASTALIĞI (SEREBRAL PALSİ) NEDİR?

Serebral palsi ya da diğer adıyla beyin felci kasların tonusunu, hareketini ve motor becerileri etkileyen bir problemdir. Vücudun koordineli ve amaçlı bir şekilde hareket etme kabiliyetini engeller. Solunum, mesane ve bağırsak kontrolü, yeme ve konuşma gibi motor becerileri ve kasları içeren diğer vücut fonksiyonlarını da etkileyebilir. Çoğu durumda, görme, işitme ve dokunma duyusunda da sorunlar vardır. Serebral palsi bir hastalık değildir. Aksine, kas hareketlerini kontrol eden beyin hasarının neden olduğu bir grup belirtidir.