1- Çok fazla su içiyorsunuz

Kulağa çelişkili gelse de, çok fazla su içmek aslında cildinize zarar verebilir. Fazla su tüketmek genel sağlığımız için çok önemli olsa da, aşırı miktarda su vücudunuzun temel mineralleri kaybetmesine neden olabilir. Bu da cildinizi etkileyerek cansız ve mat görünmesine neden olur.

2- Uzun duşlar 

Uzun ve sıcak bir duş, yoğun geçen bir günün ardından dinlenmek için harika bir yol olabilir. Ancak sıcak su, cildinizin dolgun ve canlı kalması için ihtiyaç duyduğu yağı ve nemi ciltten uzaklaştırır.

Duş ne kadar uzun sürerse cildiniz o kadar fazla kurur. Cildinizin koruyucu bariyerine zarar vermeyecek yumuşak sabunlar kullanarak kısa ılık duşlar almak idealdir.

3-Nemlendiricinizi yanlış zamanda uyguluyorsunuz 

Nemlendiricinizi, yüzünüzü kurulayıp ardından krem ​​sürmek yerine cildiniz hala nemliyken uygulayın. Bu nemi cildinize hapsetmenize yardımcı olacaktır. Porselen ciltleriyle tanınan Koreli kadınlar, yüzlerini yıkadıktan sadece 3 saniye sonra nemlendirici uyguluyorlar.

4-Unutulmuş topuklar 

Yatakta çorap giymek daha iyi uyumanıza, sıcak basmaları önlemenize ve can sıkıcı topuk çatlaklarını uzak tutmanıza yardımcı olabilir. Krem sürmek ve üzerine çorap giymek, topuklarınızda oluşan kuru cildi azaltabilir.

5- Yüzünüzü havluyla ovuşturmak 

Cildinizi sert pamuklu bir havluyla ovuşturmak hassas cildi kurutabilir ve tahriş edebilir. Daha fazla tahrişi önlemek için cildinizin kendi kendine kurumasını bekleyin.

6-Çok sık yumurta yemek 

Yumurtalar harika bir protein kaynağı olmasına rağmen aşırı yenildiğinde cilt kuruluğuna neden olabilir. Yumurtalar A vitamini bakımından yüksektir ve çok fazla yemek cildinizi olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar günde 3 yumurtadan fazla tüketmemenizi tavsiye ediyor.

7- Yanlış nemlendirici kullanmak 

Cilt tipinize uygun bir ürün kullanmak, suyun cildinizden çok hızlı buharlaşmasını önlemeye ve daha uzun süre nemli kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Ancak cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmazsanız, üründen verim alamazsınız.