Adem Feten ve Recep Çapacı isimli iki kişi, Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi'nde bisikletleriyle sabah saatlerinde geziye çıktı. Bir süre sonra iki köpeğin, küçük bir kafes önünde kavga ettiğini gören ikili, bisikletleri kenara bırakarak kavga eden köpekleri ayırmak üzere hareketlendi. Gelen kötü kokudan rahatsız olan ikili, etraflarına baktıklarında kafesin içinde onlarca kaz ve tavuğun öldüğünü gördü.

Gençler o anları cep telefonuna kaydetti

Feten ve Çapacı gördükleri manzarayı cep telefonlarıyla kaydettiler. Recep Çapacı, susuz bırakılmış zavallı hayvanların sahibine ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Sonrasında belediyeye ulaşmaya çalışan Çapacı buradan da bir sonuç alamadı.

HAYVANLAR ÜST ÜSTE KALIP ÖLMÜŞ

Hayvanların o halini gören Çapacı derhal duruma müdahale ederek arkadaşıyla birlikte hortum çekti ve sulukları doldurdu. 16 kaz ve 30'a yakın tavuğun öldüğü kafeste kalan son tavukların da ölmemesi için çalışan ikili, kafesin sahibine çağrıda bulundu.

Çapacı, "Buranın sahibine ulaşmaya çalıştık ama başaramadık. Kafese de müdahale edemedik. Çünkü bizim zehirlediğimiz düşünülür diye müdahale etmedik. Belediyeyi aradık ama kimse gelmedi." dedi.

Yem var ama su yok

Kafeste son kalan 5-6 tavuğun olduğunu belirten Çapacı, "Onların ölmesini istemedik. Kazlar havuzun içinde susuzluktan ölmüş. İçeri yem var ama su yok. Bu hayvanların bir çoğu ölmüş, gerisinin yaşamasını istiyoruz. Hayvanların, bu sıcakta başı boş, sahipsiz bırakılması doğru değil. Havalar aşırı sıcak." dedi.

BU HAYVANLARIN YAŞAMAYA HAKKI VARDI

Hayvanların ölümüne çok üzülen Çapacı, "Tel örgünün arkasındaki sahipsizce bekleyen hayvanlar öldü. Bu manzara çok kötü. Bu da bir canlı insandan farkı yok. Bu hayvanların yaşamaya hakkı vardı." ifadelerini kullandı.